Turşunun sağlık faydaları ve kurulum süreci açıklandı

Turşunun sindirim sistemine, bağışıklığa ve elektrolit dengesine faydaları bulunuyor. Enerji artıran ve antioksidan kaynağı olan turşu, kan şekerini dengeler, krampları önler ve gribal enfeksiyonlara iyi gelir. Turşu kurma sezonu sona eriyor, zamanlamaya dikkat edilmesi gerekiyor. Kışın bolca tüketilmesi öneriliyor.

featured

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Turşunun faydalarını da aktaran Kozan, “Sindirim sistemini destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Elektrolit dengesini sağlar. Enerji seviyesini arttırır. Koruyucu antioksidan kaynağıdır. Kan şekeri seviyesini dengeler. Turşu suyunun faydaları da var. Krampları önler, vücut sıvı dengesini düzenlemede ve sindirimi kolaylaştırır, öksürüğe iyi gelir, kalbi korur. Gribal enfeksiyonlara iyi gelir, kabızlığın ilacıdır. Vücuda enerji ve dinamizm katar. Mide bulanmasına çok çok iyi gelir. Şu an turşu kurma sezonu yavaş yavaş da bitmek üzere. Öyle hemen olgunlaşması zor. Salamura ürün en az 20 gün ila 1 ay beklemesi lazım. Ürünler çıktıkça daha böyle suları daha çekilmeden o turşu olmaz, bu ürünün zamanını ayarlamak lazım. Zamanını ayarladıktan sonra kuracağımız turşu gayet lezzetli, gayet güzel tatlı olur, yani kışa özellikle bol bol tüketilmesi lazım” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.