Türkiye’de Bilişim Yetenekleri Geliştirme Programı kapsamında faaliyet gösteren Bilişim Akademisi, bilişim ve teknoloji alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi hedefliyor.
Bilişim Yarışması, bu program kapsamında düzenlenen en önemli yarışmalar arasında kabul ediliyor ve üç Türk öğrenci yapay zeka kullanarak disleksili çocukların eğitimlerine katkı sağlayacak mobil uygulama projesiyle yarışmaya katıldı.
EdusynTech ekibinin “DysTherapy” adını verdikleri proje, Huawei tarafından düzenlenen Bilişim Yarışması’nda Avrupa etabında birinci oldu ve Çin’de düzenlenen global etapta ise Grand Prize Ödülü’ne layık görüldü.
Yarışmaya 49 ülkeden 470’ten fazla yarışmacının oluşturduğu 160 ekip katıldı ve EdusynTech’in projesi ayrıca UNESCO Global Youth Event etkinliğinde de tanıtıldı.
EdusynTech ekibinin lideri Arda Gökalp Batmaz, proje fikrinin geçen yıl MEF Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okurken sınıf arkadaşlarıyla disleksili çocukların eğitiminde yaşadıkları zorlukları gidermek amacıyla doğduğunu paylaştı.
Projelerinin 6-12 yaş arası disleksili çocukların eğitimine odaklandığını belirten Batmaz, yapay zeka tabanlı eğitim yaklaşımlarıyla çocukların bilişsel becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Batmaz, geliştirdikleri mobil uygulamanın şu anda iki özel okulda kullanıldığını ve geri bildirimlere dayanarak uygulamayı daha da geliştirmeyi planladıklarını belirtti.