Çocukluğundan beri tatlıcılıkla uğraşan tatlı ustası Uğur Bekan, söz konusu bu tatlının sadece Kilis’te orijinal haliyle yapılabildiğini söylüyor. Kilis’in coğrafi işaretli lezzetlerinden biri olan Cennet Çamuru, hem hafifliği hem de kolay yapımıyla diğer tatlılardan ayrılıyor.
ORİJİNAL CENNET ÇAMURU BURADA
Uğur Bekan, “Cennet Çamuru Kilis’e ait, 2017 yılının Kasım ayında tescil edilmiş bir tatlımızdır. Kadayıf, şeker, fıstık ve kaymağın mükemmel uyumuyla yapılır. Üçüncü kuşak olarak bu mesleği sürdürüyorum. Bu tatlı sadece Kilis’te yapılır, Kilis adına da tescillidir. Başka illerde bu ismi kullanarak farklı tatlılar yapıyorlar ama bizimki orijinal Cennet Çamuru’dur” dedi.
HAFİF VE LEZZETLİ
Tatlı yapımına ilişkin bilgi veren Bekan, “Ocağın üzerinde kadayıf, şeker ve fıstık birlikte pişirilir. Üzerine hafif bir şerbet dökülüp yumuşak kalması için kaymak eklenir. Hem hafif hem de zahmetsiz bir tatlıdır. Şu anda kilosu 600 lira, porsiyonu ise 150 liradır. Herkesi memleketimize gelip bu eşsiz tatlıyı tatmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
30 YIL ÖNCE İCAT EDİLMİŞ
Tatlının köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten müşterilerden Mehmet Evran, “Cennet Çamuru 20-30 yıllık bir tatlı. Bu mekanın sahibinin babası tarafından icat edilmiş. Kilis’in özü bu tatlıdır. Baklava her yerde yapılabilir ama Cennet Çamuru her yerde yapılamaz” diye konuştu.

 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					