Oyun sona erdiğinde, oyuncuları uzun süre ayakta alkışlayan Bakan Tunç, hemen ardından Karadağlı ile birlikte kulise inerek sanatçılarla sohbet etti ve tebriklerini sundu. Bakan Tunç, oyunun hukukun evrensel ilkelerine uygun bir biçimde “şüpheden sanığın yararlanacağı” prensibini başarıyla sahnelediğini ifade ederek, bu tür eserlerin sanata önemli katkılar sağladığını belirtti.
Oyunun konsepti hakkında düşüncelerini paylaşan Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:
“Masumiyet karinesi, kişilerin lekelenmeme hakkı, bir insanın suçluluğunun kesin delillerle ispatlanmadan suçlu kabul edilmemesi gibi evrensel ilkelerin tiyatro sahnesine yansıdığını, devlet tiyatrosu sanatçılarımızın bu konuda müthiş bir performans sergilediğini gördük.”
Bakan Tunç, oyunun özellikle hukuk fakültesi öğrencileri için büyük bir değer taşıdığına dikkat çekerken, sosyal medya çağında devam eden davalar hakkında yanlış bilgi yayımının tehlikeleri üzerinde durdu:
“Sosyal medya ve dijital çağda, suçluluğu kanıtlanmamış bir kişi hakkında yorum yapılması ve suçlu ilan edilmesi ne denli yanlış, işte bu tiyatro gösterisi bunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Gerçekten de eğitici bir performans.”
“EMPATİ KURMAK ÖNEMLİ”
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, sosyal medyada yaygınlaşan linç kültürüne dikkat çekerek, empati kurmanın öneminin altını çizdi. Karadağlı, “Başkasına kolaylıkla uyguladığımız linç kültürü, kendimize yöneltildiğinde oldukça tatsız olabiliyor. Bu da empati kurmamız gerektiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.