DESTEKLERLE ÜRETİM ALANI 60 KAT ARTTI
İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, Akkuş Fasulyesi üretimindeki çarpıcı artışa dikkat çekti. Ay, başlangıçta 200 dekar ile yola çıkılan üretim alanının, verilen destekler sayesinde 12 bin dekara ulaştığını ifade etti. Ay, Akkuş fasulyesinin ayırt edici özelliklerinin, yani aroması ve kolay pişmesiyle yüksek katma değerli bir ürün haline geldiğini belirtti.
Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya ise 5’ncisini düzenledikleri geleneksel hasat törenlerinin önemine değindi. Kaya, organik tarım çalışmalarının 2015’te başladığını belirterek, DOKAP ve Valilik desteğiyle üreticilere 400 ton organik gübre dağıtıldığını kaydetti.
